Βελονισμός, ένας εναλλακτικός τρόπος για να χάσετε βάρος.

Βελονισμός & Απώλεια βάρους

Πρόσφατες έρευνες αναφέρουν, ότι ο βελονισμός σε συνδυασμό με δίαιτα αποτελεί αποτελεσματικότερη θεραπεία από τη διαιτητική αγωγή από μόνη της. Πως λειτουργεί όμως αυτός ο μηχανισμός δράσης;

Ο ιατρικός ωτοβελονισμός  βασίζεται στην θεωρία ότι το πτερύγιο του αυτιού  αντικατοπτρίζει όλα τα σημεία του σώματος. Ο ιατρός-βελονιστής τοποθετεί ημιμόνιμες βελόνες στο αυτί , στα σημεία που βρίσκονται το κέντρο της πείνας και το κέντρο του στρες.

Με την διαδικασία αυτή αναστέλλετε η όρεξη από την πρώτη ημέρα. Ακόμη τοποθετούνται βελόνες σε σημεία της κοιλιακής χώρας, με στόχο την αύξηση του μεταβολισμού αλλά και την σωστή λειτουργία του εντέρου.

Με τον ιατρικό ωτοβελονισμό μπορούμε, να μειώσουμε σημαντικά την ποσότητα τροφής, που καταναλώνουμε, γιατί πολύ απλά δεν νιώθουμε το αίσθημα της πείνας. Επιπλέον ο ωτοβελονισμός δρα αγχολυτικά ελαττώνοντας το στρες και  έτσι γίνεται πιο εύκολη η τήρηση ενός προγράμματος διατροφής και η επίτευξη του στόχου, που δεν είναι άλλος από την μείωση του σωματικού βάρους.