Το τελευταίο Βιβλίο του Δρ. Δημήτριου Βασιλάκου με τίτλο: Ιατρικός Βελονισμός, η αρχαιότερη σύγχρονη θεραπεία

ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟ

ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ,

ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κυκλοφόρησε πρόσφατα το βιβλίο με τίτλο «Ιατρικός Βελονισμός, η αρχαιότερη σύγχρονη θεραπεία» του καθηγητή κ. Δημητρίου Βασιλάκου, προέδρου της Ιατρικής Εταιρείας Βελονισμού Ελλάδας. Όπως υποδηλώνει ο τίτλος, αντικείμενο του έργου είναι ο βελονισμός ως αυτόνομη και συμπληρωματική θεραπεία, όπως εξελίχθηκε, μετά από 3.000 περίπου χρόνια αδιάλειπτης εφαρμογής,  και με τη συνδρομή κορυφαίων επιστημόνων της δυτικής ιατρικής κοινότητας. Ο συγγραφέας του, που είναι καθηγητής αναισθησιολογίας και εντατικής θεραπείας του ΑΠΘ, δεν περιορίζεται σ’ ένα εκπαιδευτικού χαρακτήρα σύγγραμμα. Ο αναγνώστης αντιλαμβάνεται αμέσως ότι στόχος και προσδοκία του μαζί ήταν, από την αρχή, να εμπνεύσει, παράλληλα, τις μελλοντικές γενιές ιατρών βελονιστών.

Στις 780 σελίδες του βιβλίου, θεωρία και καθημερινή ιατρική πράξη, προσωπική και διεθνής εμπειρία  και αποτελέσματα κλινικών μελετών συμπλέκονται για να αποτυπωθεί βήμα βήμα η θεραπευτική αυτή μέθοδος,  με πλήρη τεκμηρίωση. Ο στόχος αυτός υπηρετείται και με την εξαιρετικά παραστατική εικονογράφηση, για την οποία αξιοποιήθηκε η νέα τεχνολογία του 3D. Υπάρχει κάτι που λείπει κι αυτό είναι τα Trigger Points και ορισμένα μικροσυστήματα, αλλά μόνο γιατί θα αποτελέσουν αντικείμενο του δεύτερου τόμου της έκδοσης, λόγω της μεγάλης σπουδαιότητάς τους.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα βιβλίο, που θα αποτιμηθεί ως σταθμός στην ιστορία   του βελονισμού  στην Ελλάδα, καθώς αναδεικνύει θεμελιωμένα το επιστημονικό  κύρος της αρχαιότερης, σύγχρονης  μεθόδου θεραπείας.

Διαβάστε κάποιες σελίδες από το βιβλίο σχετικές με τα παρακάτω θέματα:

EXTRA-ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΤΩ ΑΚΡΟΥ

ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΟΥΡΟΔΟΧΟΥ ΚΥΣΤΗΣ

ΤΑ 108 ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΙΟΥ

ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟΣ ΤΟΥ ΤΡΙΠΛΟΥ ΘΕΡΜΑΣΤΗ

ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟΣ ΤΟΥ ΚΥΒΕΝΗΤΙΚΟΥ ΑΓΓΕΙΟΥ

ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ

 

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΡΟΤΟΝΤΑ